1/9/2023

Calculatie: wij berekenen de kostprijs van uw bouwproject

Waarom kiezen voor bouwcalculatie en coördinatie?

Voor u aan een bouwproject begint, zit u waarschijnlijk met een prangende vraag: hoe houd ik de bouwkost zo laag mogelijk? Het antwoord hierop is simpel: bouwcalculatie en coördinatie. Een algemene aannemer neemt namelijk op alle kostenposten gemiddeld 20% marge. Zo komt uw totaalprijs 20% duurder uit dan de oorspronkelijke bouwkost.

Bij bouwcalculatie en coördinatie gaan we op zoek naar de pure bouwkost per onderdeel. We brengen deze samen in een offerte inclusief onze coördinatie als dienstverlener. Zo weet u op voorhand exact hoeveel uw bouwproject kost.

We maken dit even duidelijk met een voorbeeld:

Samenwerking met een aannemer:

In de samenwerking met een algemene aannemer wordt een winstmarge van +/- 20% op alle materiaalkosten gehanteerd zijnde sanitair, tegels en keukens.

IN DE PRAKTIJK: als u besluit om een luxe keuken van €55.000 aan te bieden in plaats van een standaard keuken van €15.000, resulteert dit in een bouwkost van €11.000 voor de luxe keuken ten opzichte van €3.000 voor de standaard keuken. Opmerkelijk is dat deze verandering voor de aannemer geen extra inspanning met zich meebrengt maar puur een aanrekening is van zijn winstmarge en uw bouwkost verhoogd.

Samenwerking met Comacon:

Comacon zal een forfaitair bedrag voor u in rekening brengen voor de coördinatie van uw project waarop een stijging van materialen geen invloed heeft.
Verder krijgt u steeds de aankoopprijs incl. eventuele leveranciers kortingen waardoor u extra kan besparen op de totale bouwkost.

IN DE PRAKTIJK: als u besluit om een luxe keuken van €55.000 aan te bieden in plaats van een standaard keuken van €15.000, blijft het forfaitair bedrag ongewijzigd. Het bedrag voor de aankoop van de keuken heeft geen invloed op de coördinatie.
Verder zal u de luxe keuken mits onderhandeling met de leveranciers rechtstreeks kunnen aankopen voor +/- € 40.000 euro. Indien u 10 appartementen bouwt dan bespaart u € 150.000 op de bouwkost waardoor uw rendement verhoogd.

Hoe werkt bouwcalculatie en coördinatie?

Haalbaarheid

We bekijken samen welke locaties u ter beschikking heeft. We luisteren naar uw plannen en vertalen deze in een haalbaarheidsstudie. Die geeft inzicht in de eigen investeringen die nodig zijn en het potentiële rendement.

Ontwerp

Ons bouwteam werkt uw project volledig uit met alle nodige studiediensten en volgens uw eisen. Problemen worden in het ontwerptraject onmiddellijk en efficiënt opgelost. We houden de bouwkost altijd rendabel.

Calculatie

We splitsen uw project op in zoveel mogelijk onderdelen en schrijven onze contacten aan. We toetsen deze af met 3 offertes om een zo scherp mogelijke offerte te bekomen.

Uitvoering

De uitvoeringsplannen worden in deze fase gekoppeld met alle onderhandelde contracten. Alle werken worden nu ingepland. Met strikte opvolging voorkomen we problemen. Door goede kennis van uw dossier brengen we rust op de werven met oog voor detail, kwaliteit, budget & planning.

Na-service

Wij zorgen ervoor dat alles wat betreft nazorg gedetailleerd wordt bijgehouden per onderaannemer. De lijst wordt nauwgezet opgevolgd, verwerkt en vervolledigd met een nazorgplanning.

Hoe weet ik zeker dat bouwcalculatie de beste stap is voor mijn project?

Wij vragen steeds om ook offertes aan te vragen bij een algemene aannemer. Na 6 weken komen we samen en leggen we de offertes van uw algemene aannemer en die van bouwkost + coördinatie naast elkaar. Zo wordt snel duidelijk dat bouwcalculatie en coördinatie de voordeligste beslissing is.

Hoe garanderen jullie de bouwkost tijdens de werken?

Zoals bij een algemene aannemer is het heel moeilijk om forfaitaire bedragen te krijgen. Ook wij zijn afhankelijk van de prijsstijgingen in materiaalkosten. Hoe strakker de planning, hoe meer zekerheid we u kunnen bieden over de bouwkost.

Eventuele afwijkingen worden gecounterd en pakken we zo snel mogelijk aan.

Welke documenten hebben jullie nodig voor een bouwcalculatie?

Hoe meer van deze documenten u aflevert, hoe scherper wij onze prijs kunnen garanderen.

  • Plannen in DWG
  • Voorstudie Stabiliteit
  • Sondering (indien beschikbaar want anders gaan we uit van een zuivere draagkrachtige grond)
  • Detail- en samenvattende meetstaat
  • Lastenboek
  • EPB studie

Waarom kiezen voor Comacon voor bouwcalculatie en coördinatie?

Comacon werkt met een team van hoogopgeleide, zorgvuldig geselecteerde project managers. Die zijn ervaren, beschikken over uitstekende vaardigheden en blikken terug op bewezen succesvolle opdrachten.

Bekijk alle nieuwsberichten