1/9/2023

Calculatie: wij berekenen de kostprijs van uw bouwproject

Waarom kiezen voor bouwcalculatie en coördinatie?

Voor u aan een bouwproject begint, zit u waarschijnlijk met een prangende vraag: hoe houd ik de bouwkost zo laag mogelijk? Het antwoord hierop is simpel: bouwcalculatie en coördinatie. Een algemene aannemer neemt namelijk op alle kostenposten gemiddeld 20% marge. Zo komt uw totaalprijs 20% duurder uit dan de oorspronkelijke bouwkost.

Bij bouwcalculatie en coördinatie gaan we op zoek naar de pure bouwkost per onderdeel. We brengen deze samen in een offerte inclusief onze coördinatie als dienstverlener. Zo weet u op voorhand exact hoeveel uw bouwproject kost.

We maken dit even duidelijk met een voorbeeld:

  • Samenwerking met een aannemer: u kiest voor luxe ramen van €55.000 i.p.v. standaard ramen van €25.000. U betaalt uw aannemer €11.000 i.p.v. €5.000. Dat terwijl dit voor uw aannemer geen meerwerk met zich meebrengt.
  • Kiezen voor bouwcalculatie en coördinatie: u kiest voor luxe ramen van €55.000 i.p.v. standaard ramen van €25.000. Voor het coördineren uw buitenschrijnwerk rekenen we een forfaitair bedrag aan. Het aankoopbedrag van uw keuken heeft hier geen invloed op.

Hoe werkt bouwcalculatie en coördinatie?

Haalbaarheid

We bekijken samen welke locaties u ter beschikking heeft. We luisteren naar uw plannen en vertalen deze in een haalbaarheidsstudie. Die geeft inzicht in de eigen investeringen die nodig zijn en het potentiële rendement.

Ontwerp

Ons bouwteam werkt uw project volledig uit met alle nodige studiediensten en volgens uw eisen. Problemen worden in het ontwerptraject onmiddellijk en efficiënt opgelost. We houden de bouwkost altijd rendabel.

Calculatie

We splitsen uw project op in zoveel mogelijk onderdelen en schrijven onze contacten aan. We toetsen deze af met 3 offertes om een zo scherp mogelijke offerte te bekomen.

Uitvoering

De uitvoeringsplannen worden in deze fase gekoppeld met alle onderhandelde contracten. Alle werken worden nu ingepland. Met strikte opvolging voorkomen we problemen. Door goede kennis van uw dossier brengen we rust op de werven met oog voor detail, kwaliteit, budget & planning.

Na-service

Wij zorgen ervoor dat alles wat betreft nazorg gedetailleerd wordt bijgehouden per onderaannemer. De lijst wordt nauwgezet opgevolgd, verwerkt en vervolledigd met een nazorgplanning.

Hoe weet ik zeker dat bouwcalculatie de beste stap is voor mijn project?

Wij vragen steeds om ook offertes aan te vragen bij een algemene aannemer. Na 6 weken komen we samen en leggen we de offertes van uw algemene aannemer en die van bouwkost + coördinatie naast elkaar. Zo wordt snel duidelijk dat bouwcalculatie en coördinatie de voordeligste beslissing is.

Hoe garanderen jullie de bouwkost tijdens de werken?

Zoals bij een algemene aannemer is het heel moeilijk om forfaitaire bedragen te krijgen. Ook wij zijn afhankelijk van de prijsstijgingen in materiaalkosten. Hoe strakker de planning, hoe meer zekerheid we u kunnen bieden over de bouwkost.

Eventuele afwijkingen worden gecounterd en pakken we zo snel mogelijk aan.

Welke documenten hebben jullie nodig voor een bouwcalculatie?

Hoe meer van deze documenten u aflevert, hoe scherper wij onze prijs kunnen garanderen.

  • Plannen in DWG
  • Voorstudie Stabiliteit
  • Sondering (indien beschikbaar want anders gaan we uit van een zuivere draagkrachtige grond)
  • Detail- en samenvattende meetstaat
  • Lastenboek
  • EPB studie

Waarom kiezen voor Comacon voor bouwcalculatie en coördinatie?

Comacon werkt met een team van hoogopgeleide, zorgvuldig geselecteerde project managers. Die zijn ervaren, beschikken over uitstekende vaardigheden en blikken terug op bewezen succesvolle opdrachten.

Bekijk alle nieuwsberichten